FineFour Fulfilment 

Van bestelling tot verzending

126.000+

Pakketten verzonden 

100+ 

Tevreden webshops

20+

Jaar ervaring

Wat is Fulfilment?

Fulfilment is in de meest algemene zin het volledige proces vanaf het verkooppunt tot de levering van een product aan de klant. Kort gezegd: je besteedt de logistiek uit van je webshop. Fulfilment heeft diverse voordelen en bovendien houd je meer tijd over voor andere belangrijke aspecten binnen je bedrijf.

Zo werkt fulfilment bij FineFour

FineFour verzorgt de gehele goederenstroom van A-Z, oftewel fulfilment. Zodra wij de goederen ontvangen, controleren wij deze en slaan wij dit veilig op in ons magazijn. Wanneer er een bestelling is geplaatst bij je webshop, komt deze bij ons binnen in het fulfilment portaal en gaan de medewerkers in het magazijn aan de slag om de producten binnen de levertijd te versturen. Hierbij maken wij gebruik van geschikt en milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Ook retourzendingen kunnen bij ons worden gecontroleerd en opnieuw toegevoegd worden aan de voorraad. Hieronder vertellen wij je stap voor stap hoe het logistieke proces eruitziet. 

INSLAG EN OPSLAG

Het fulfilment proces begint bij het ontvangen van de producten, dit kan direct vanuit de producent aangeleverd worden bij FineFour. Ons team zorgt ervoor dat de producten worden gecontroleerd en uitgepakt. Na de controle en de telling wordt de voorraad veilig opgeslagen in ons magazijn. In ons fulfilment portaal volg je de status van de inslag. De toegevoegde voorraad wordt automatisch doorgegeven aan alle platformen waarop jij verkoopt. 

ORDERVERWERKING

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op één van de platformen waar jij verkoopt, vind je de bestelling terug in ons fulfilment portaal. Onze magazijn medewerkers gaan direct aan de slag om de order zo snel mogelijk te versturen. In het fulfilment portaal kan je de status volgen van elke bestelling.

VERZENDING 

We streven ernaar om de bestelling zo zorgvuldig mogelijk in te pakken, dit betekent dat wij het pakket zo klein mogelijk inpakken en hiervoor milieuvriendelijk inpakmateriaal gebruiken. Zo zorgen wij ervoor dat de producten onbeschadigd bij je klant aankomen. Wanneer alle bestellingen zijn ingepakt worden deze in de rolcontainers van de betreffende vervoerder gezet. Elke avond worden de pakketten opgehaald door de juiste vervoerders. Zodra de bestelling is verzonden, wordt de consument op de hoogte gehouden door de track & trace en kun je deze en de status van de verzending ook terugvinden in ons fulfilment portaal. 

RETOURVERWERKING

Bij FineFour kunnen wij ook dit proces uit handen nemen. Wij kunnen jou voorzien van een retourlabel, die de consument kan gebruiken om het product te retourneren. Gaat het om een groot pakket, zoals een meubelstuk dan kunnen wij ook een pick-up inplannen bij de vervoerder zodat deze het product bij de consument thuis kan ophalen. In ons magazijn worden geretourneerde producten gecontroleerd op je retourvoorwaarden, en indien mogelijk weer aan de verkoopbare voorraad toegevoegd. De status van je retour kan je terugvinden in ons fulfilment portaal.  

Partners

Picqer 
Door onze samenwerking met Picqer heb jij realtime inzicht in een uitgebreid fulfilmentportaal

Picqer

Ampere 

Elke dag worden de VVB+ pakketten opgehaald Ampere, de ophaalservice van Bol.com

Ampere - Bol.com

FineFour- PostNL

Vanaf februari 2023 zal FineFour een PostNL punt zijn. Elke dag worden de bestellingen gescand.

PostNL - FineFour Fulfilment 

INTEGRATIES EN VERVOERDERS 

Door gebruikt te maken van de fulfilment software van Picqer zijn de meest populaire integraties door ons te integreren. Zo kunnen Shopify, Woocommerce, Magneto of marketplaces zoals bol.com binnen 2 minuten al gekoppeld worden. Om de beste service te verlenen aan je klanten kan een betrouwbare en snelle levertijd niet ontbreken. Daarom werkt FineFour Fulfilment met diverse vervoerders, zoals Post NL, DPD en DHL samen. Van next-day delivery tot aan same-day delivery, FineFour Fulfilment maakt het allemaal mogelijk. 

Wil jij groeien met jouw bedrijf?